Koporsós temetés

Hagyományos, koporsós temetési szertartás teljes körű megszervezésével állunk rendelkezésre a társaságunkat megkereső gyászoló hozzátartozók számára. Szolgáltatási területünk főként a debreceni temetőkre terjed ki, de vállaljuk az elhunyt vidéki temetőbe történő szállítását is, az ilyenkor felmerülő hivatali ügyintézéssel együtt.


Debrecenben az Ön igényeihez igazodva tudunk temetési időpontot foglalni a kiválasztott temetőben, illetve meglévő sírhely esetén leegyeztetjük a temetővel a szóban forgó sírhely megváltási idejét és állapotát is.
Koporsó választékunkat úgy alakítottuk ki, hogy abból minden megbízónk tudjon választani az igényeinek és elképzeléseinek megfelelően. Megtalálható a kegyeleti termékek széles választéka az egyszerű és egyben kedvező árfekvésű úgynevezett laminált koporsótól a megfizethető árú tisztafából készült hatszögletű koporsókon keresztül a luxus kívánalmaknak is megfelelő exkluzív megjelenésű és anyagokat alkalmazó szarkofágokig.
 
Fontosnak tarjuk elmondani azt, hogy a koporsós temetési szertartások megszervezésekor figyelemmel kell lennünk a részletek megfelelő színvonalú kidolgozásának körülményeire is, amik az alábbiak lehetnek:
Mivel ennél a szertartási formánál a temetőben a meglévő sírhely felől minden körélmények között elbontásra kerül az esetlegesen meglévő sírkő, - illetve új sírhely igénybevétele esetén pedig még nincs - ezért gondoskodnunk kell a sír ideiglenes megjelöléséről. Ezt az elhunyt vallása szerint sírjelző kereszttel vagy fejfával tehetjük meg. Természetesen ezen sírjelzőkre felkerül az elhunyt neve születési és halálozási éve. Továbbá a koporsó oldalára, vagy a lábrészre felírjuk az elhunyt nevét és leélt éveinek számát, ez a koporsófelirat. Esetlegesen a koporsó tetejére vagy a felekezeti hovatartozása szerinti vallás jelképét vagy egy ízlésesen megköttetet virágból készült koporsódíszt helyezhetünk. Szükség esetén alkalmazhatunk úgynevezett rögfogót, aminek feladata a behantolásnál a koporsóra hulló föld dobogásának csillapítása.


A temetőben történik az elhunyt felravatalozása, melyet végezhetünk nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál van jelentősége a szemfedőnek, mivel ezzel a textillel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. Így csak azok a hozzátartozók, barátok, ismerősök tudják megtekinteni az elhunytat, akik az Ő koporsójához lépve felemelik a szemfedőt.


Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik és örök nyughelyére, a sírhelyhez az utolsó útjára kíséri a szertartást lebonyolító pap vagy polgári búcsúztató személy és a gyászoló család tagjai. Itt történik meg a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet jelképesen egy marék föld koporsóra szórásával, vagy a sírba egy szál virág ejtésével végeznek el a közeli családtagok. Ezután a temetői személyzet megkezdi a behantolást. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és e köré a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. Általában a szertartás lezárásaként itt nyilvánítanak részvétet a család részére a temetésen megjelent hozzátartozók és ismerősök.

 

A legkedvezőbb temetési árért kérjen ide kattintva árajánlatot!

 

Szolgáltatásunk elemei tételes felsorolásban:

 • Ügyintézési díj, ami magában foglalja
 • Temetési kegyeleti kellékek
  • koporsó
  • koporsókárpitozás
  • szemfedő
  • koporsó névfelirat
  • sírjelző
  • sírjelző névtábla
 • Szállítási díj
  • az elhunyt holttestének temetőbe történő szállítása
 • Temetői ügyintézés
  • Temetési időpont egyeztetése és lefoglalása a temetőben
  • Sírhely egyeztetés a temetővel az Ön által megadott adatok alapján
  • Temetői díjak befizetése az Ön megbízása alapján

 

Munkatársunk az alábbi elérhetőségeken áll az Ön rendelkezésére:

Iroda:

 +36-52-871-328

Mobil:

+36-30-947-6637 (hétvégén és munkaidőn kívül is)

E-mail:

debrecen@temetkezes.hu


Az alábbi űrlap kitöltésével költségmentesen, egyszerűen és gyorsan tud árajánlatot kérni az Ön által elgondolt temetési szertartásra:

Koporsós temetési árajánlat

Kérjük töltse ki az itt látható kérdőívet, ezáltal pontos, személyre szabott temetési árkalkulációt tudunk küldeni az Ön részére.

Hol kívánja végső nyugalomra helyezni az elhunytat?:


Temető megnevezése:
Rendelkezik-e már sírhellyel?:


Ha ismeretes Ön előtt kérjük adja meg a temetői parcella számát:
Meglévő sírhely típusa:


Meglévő sírhely esetén van-e sírkő a sírhelyen?:


Melyik településen történt a haláleset?:

Település megnevezése:
Hol történt a haláleset?:Hol fekszik jelenleg az elhunyt?:Melyik településen fekszik az elhunyt?:
Megjegyzés:
Milyen formában küldjük ajánlatunkat?:


Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!